Yurt Dışında Hemşire Olmak

24-01-2023 14:43
Yurt Dışında Hemşire Olmak

Ülkemizde hemşirelik eğitimini tamamladıktan sonra kariyerinize yurt dışındaki birçok ülkede devam edebilirsiniz. Ancak yurtdışında mesleğinizi yapabilmeniz için istenilen şartları yerine getirmeniz gerekmektedir. Bu şartların başında ise çalışma vizesi yer alır. Bunun yanında doğrulanabilir bir iş teklifi ve gidilmek istenilen ülkelerin hemşirelik kurullarından sertifikalandırılmış diplomaya sahip olmak da önemlidir. Bu sebeple de hemşirelik eğitimi alınırken uluslararası alanda geçerli diploma veren üniversitelerin tercih edilmesi gerekmektedir. Bu fakülteler genellikle yabancı dilde eğitim vermekle birlikte Türkçe eğitimi sahip olan fakültelerde bulunmaktadır. Yurt dışından hemşirelik kariyeri için çıkarken hemşirelik kitapları hatta yanınıza almayı unutmamanız gerekir. Çünkü kariyeriniz boyunca hemşirelik kitapları ihtiyaç duyabileceğiniz birçok an yaşayacaksınız.

Hemşireler İçin En İyi Ülkeler

Hemşirelik kariyerini yurt dışında devam ettirmek isteyen hemşirelerin tercih edebilecekleri birçok farklı ülke bulunmaktadır. Ancak bu ülkeler içerisinde bazıları yüksek gelir imkanları sunarak daha cazip hale gelmektedir. Yüksek gelir imkanı sunan ülkeler ise şu şekilde sıralanmaktadır.

Avustralya

Son dönemlerde adından en çok bahsettiren ülkelerin başında gelen Avustralya’da hemşireler ortalama olarak 56.000 ABD doları kazanmaktadır. Ulusal dilin İngilizce olması dil engelini ortadan kaldırarak rahat bir çalışma ortamı sunmaktadır. Avustralya’da çalışmayı düşünmeniz durumunda vize başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. Bu sürecin hızlandırılması için uluslararası hemşirelik kurumu ile çalışmak daha hızlı sonuç almanız iç açısından önemli olmaktadır.

Kanada

Hemşirelerin kariyerleri için tercih ettiği bir diğer ülke ise Kanada olmaktadır. Evrensel sağlık hizmetlerinin benimsenmiş olduğu Kanada’dan hemşirelerin gelirleri 51.000 ABD doları olmaktadır. Bunun yanında ana dil olarak İngilizce kullanılması da yine yabancı hemşireler için avantaj sağlamaktadır. Kanada'da hemşirelik yapabilmek için Ontario Hemşireler Fakültesi tarafından düzenlenen sınavlara ve görüşmelere katılmak gerekmektedir. Bunun yanında arka plan kontrollerinden de geçirmesin Kanada’da hemşire olarak çalışmanın öncelikli şartı olmaktadır.

İtalya

Hemşire sıkıntısının yaşandığı ülkelerden birisi olan İtalya’da hemşireler ortalama olarak 59.594 ABD doları kazanıyor. Ana dilinin İngilizce olmaması sebebi ile hemşirelik lisans kart ve sertifikalandırma süreçlerinin yanı sıra dil yeterlilik sınavından başarılı olmak gibi ek şartlarda gerekiyor. Hemşirelerin dil yeterlilik sınavlarına girebilmeleri ve İtalya’da hemşirelik yapabilmeleri için gerekli lisans alabilmeleri için hastaneler tarafından desteklenmesi gerekiyor. Daha sonrasında İtalya’da çalışmak için vize başvurusunda bununla bilir.

Lüksemburg

Tüm dünyada hemşirelere en yüksek ücreti sağlayan Lüksemburg hem ülkenin küçüklüğü hem de vergi cenneti yasaları sebebiyle hemşireler için iş bulmak son derece zorlu olmaktadır. Lüksemburg’da hemşirelik yapabilmek için Sağlık Bakanlığı’na yaklaşık 150 $ maliyeti olan bir başvuru yapılması gerekir Lüksemburg’da hemşire maaşları ise 60.000 ile 125.000 ABD doları arasında değişiklik göstermektedir.

İrlanda

İrlanda’da çalışmak isteyen hemşirelerin öncelikle İrlanda hemşirelik ve ebelik kurumuna kaydolmaları gerekmektedir. Ancak hemşirelerin bu kurula kaydolmaları İrlanda’ya yerleşmeleri için yeterli olmamaktadır. Hatta bu sebeple de kuruldan sertifika almadan İrlanda’ya yerleşilmemesi konusunda hemşireler uyarılmaktadır. İrlanda’da hemşire olabilmek için ana diliniz İngilizce dahi olsa dil sınavlarından geçmek zorunluluğu bulunmaktadır. Son olarak anladın hemşirelerin kazandığı ortalama gelir 64.000 ABD doları olmaktadır.

Norveç

Norveç yaşam standartları olarak dünyanın üst sıralarında yer almaktadır. Bu sebeple de Norveç’te hemşirelik yapmak doyum sağlamasının yanı sıra ortalama maaşları 52.000 USD olmaktadır bu miktar 100.000 ABD dolarına kadar artış göstermektedir. Bunların yanında Norveç’te yaşam süresinin uzaması ek sağlık çalışanlarına olan ihtiyacın artmasına da sebep olmaktadır. Norveç'te hemşirelik yapabilmek için başvuruların Norveç Sağlık Personeli Kayıt Otoritesi’ne yapılması gerekmektedir. Bunların yanında Norveç’te hemşirelik yapabilmek için Norveç dil sınavını geçmekte zorunlu olmaktadır.

Danimarka

Danimarka’ya Avrupa Birliği vatandaşı olmayan kişilerin hemşirelik için başvurması durumundan başvuruları denetlenmektedir. Danimarka hemşirelik ruhsatının alınabilmesi için AB vatandaşları İskandinav vatandaşları ve diğer bireyler için ayrı ayrı başvuru yolları bulunmaktadır. Hemşirelik başvurusu için öncelikle tüm belgelerin sunulması gerekir. Belgelerin kabul edilmesinden sonra bireyler Danimarka’da uygulama yeterliliğini kazanabilmeleri için 3 yıl süre ile eğitim görmektedir. Bu eğitimlerin en önemli alanı dil olmaktadır. Dili akıcı bir şekilde konuştuktan sonra diğer sınavlardan da başarılı olması ile kalıcı bir lisans alınabilmektedir. Danimarka'da hemşirelerin kazancı ortalama olarak 54.000 ABD doları olmaktadır.

Dubai

Dünyanın zengin ve lüks ülkelerinden birisi olan Dubai de hemşireler için son derece düşük bir ücret bulunmaktadır. Diğer Ortadoğu ülkelerinde hemşireler için ödenen ücretlerin altında kalmasına rağmen hemşireler gelişen Dubai akın etmektedir. Bunun en büyük sebebi ise gelirin vergiden muaf olması ve sağlık hizmetlerinin herkese sağlanabilmesidir. Bu sayede ortalama olarak 22.154 ABD doları kazanan hemşireler tüm maaşlarını alabiliyorlar. Bunların yanında Dubai’de çalışan hemşirelerin imzalamak zorunda kaldığı sözleşmeler diğer ülkelere göre daha katı şartlara sahip olmaktadır. Son olarak Dubai’de çalışmak isteyen hemşireler ülkenin kadınlara uygulanan sıkı yasalarına da uyum göstermek zorundadır.

Virgin Adaları

Ortalama olarak 58.831 ABD doları kazandığı Virgin Adaları güneş kum ve deniz sevenlerin öncelikli tercihlerinden birisi olmaktadır. Virgin Adalarında hemşirelik yapabilmek için ruhsat kurulu tarafından yapılan denetlemelerde başarılı olması gerekir. Bunun yanında hemşirelerin yabancı hemşirelik okulları mezunları sınav komisyonunu geçmeleri de lisanslarını alabilmeleri için önemli şartlardan birisi olmaktadır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.